Voor wie aan bouwen denkt

Nieuwbouw zorghotel kuurhotel Azelo

in uitvoering

In het weiland achter het voormalige retraitehuis St. Jozef, wordt in opdracht van de Zwanenhof een nieuw zorghotel “kuurhotel Azelo” gerealiseerd. Vanwege de lange levertijden heipalen is gekozen voor een alternatieve grondverdringende boorpaal met groutinjectie. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en krijgt een ronde vorm met gevels die grotendeels uit glas bestaan, waardoor de gasten de groene omgeving ook binnen kunnen ervaren. Het hotel is bedoeld voor mensen die herstellende zijn van een operatie maar nog niet zelfstandig thuis kunnen functioneren, voor mantelzorgers, voor mensen met burn-out verschijnselen, maar ook voor sporters om te revalideren na een blessure of behandeling.

Het gebouw krijgt 60 moderne hotelkamers en wordt voorzien van een binnen- en buitenzwembad, sauna- en welness gedeelte, sportzaal, fitnessruimte, behandelkamers en een restaurant met terras.

De hotelkamers kunnen per twee met een tussendeur gekoppeld worden voor bijvoorbeeld een zorgbehoevende en mantelzorger, (ouders met kinderen etc.)

De Zwanenhof streeft naar het duurzaamheidskenmerk BREEAM, niveau Excellent  voor het nieuwe gebouw. Op het dak ligt sedum, goed voor de afwatering en natuurlijke isolatie, en voorzien zonnepanelen in de energiebehoefte van het gebouw. Deze panelen beschikken over apparatuur om bij verschillende hoeken van lichtinval optimaal te presteren. Het gebouw wordt niet aangesloten op het gasnet, in de plaats daarvan zorgen twee palletkachels voor warm tapwater en de verwarming van alle ruimten. Dit laatste in combinatie met energiezuinige warmtepompen die warmte en koude uit de omgevingslucht onttrekken voor de koeling en verwarming.

De ruwbouw bestaat uit een volledig prefab casco in combinatie met gevelsluitende elementen zodat een snelle bouwtijd mogelijk is.

Projectinformatie

Projectinformatie:

Opdrachtgever: De Zwanenhof Zenderen
Architect: IAA Architecten Enschede
Directie: PRE-Engineering Hengelo
Constructeur: Schreuders Bouwtechniek Hengelo
Adviseur E-&W installatie: M-trix Hengelo
Oplevering: augustus 2018
Prijsvorming: Bouwteam

 

Bent u geïnteresseerd in onze projecten of heeft u zelf een project?
Neem dan contact met ons op!
Timmerfabriek Bramer B.V. Bouwbedrijf Donker B.V.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2