Voor wie aan bouwen denkt

Bouwinformatiemodel

Het Bouwinformatiemodel(BIM) is een bekend model binnen onze organisatie. BIM is in te zetten als methode om de aanwezige gegevens op één plaats en eenduidig vast te leggen zodanig dat het voor alle relevante partijen toegankelijk is en overige informatie eraan getoetst kan worden. Van groot belang is het vastleggen van tekeningen en overige informatie die in meerdere fases van een proces nodig zijn.

Hardware & software

In onze organisatie is de benodigde hardware en software aanwezig om in BIM te kunnen werken en Revit, het drie dimensionale tekenprogramma, is geïmplementeerd. Medewerkers uit ons team, werkvoorbereider, projectleider en calculator, zijn geschoold en werken ermee. Daarnaast beschikken wij over een jonge HBO’er Bouwkunde die er als het ware mee is opgegroeid in zijn opleiding. Implementatie, scholing en het draaien van proefprojecten zijn begeleid door een op BIM terrein gespecialiseerd bedrijf. Bij een aantal projecten hebben wij vanaf het eerste moment Revit (en BIM) ingezet.

Het succes

Om BIM tot een succes te laten worden zien wij ondermeer de volgende  noodzakelijke factoren:

Om het gewenste resultaat te bereiken is het nodig om het BIM proces onder te verdelen in een aantal heldere stappen en duidelijke (deel)producten. Het gaat in dit kader te ver om deze hier te beschrijven. Wanneer wij betrokken worden bij de uitvoering van een project kunnen we een en ander snel op een rij zetten en aanleveren.

Van belang is om het drie dimensionaal tekenen niet alleen in te zetten voor de uitvoering van het project maar ook meerwaarde te laten ontstaan door dit in te zetten voor het overleg met de toekomstige gebruikers.

Bent u geïnteresseerd in onze projecten of heeft u zelf een project?
Neem dan contact met ons op!
Timmerfabriek Bramer B.V. Bouwbedrijf Donker B.V.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2