Voor wie aan bouwen denkt

Duurzaamheid

Werken en handelen vanuit duurzaamheid krijgt al vele jaren bijzondere aandacht in onze onderneming. Met name in ons VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) beleid. Jaarplannen en jaarverslagen geven daar een beeld van. Verder is er structureel en vrij frequent een VGM-overleg van de directie met de VGM-coördinator.

“Toolbox”-bijeenkomsten

Milieu en veiligheid zijn ook onderdeel van de “toolbox”-bijeenkomsten op de bouwplaats. De processen en werkzaamheden van Aannemersbedrijf Bramer voldoen aan de eisen gesteld in de norm VGM Checklist Aannemers, VCA**2008/5.1. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is eigenlijk een container-begrip. Het omvat vele aspecten zoals duurzaamheid, omgang met je personeel en andere mensen.

In ons beleid is er een brede aandacht voor:

Duurzaam bouwen met het FSC®-certificaat

In diverse projecten hebben we WKO-installaties toegepast, evenals PV-panelen, warmteterugwininstallaties en sedum daken. Daarnaast is het goed te melden dat wij het FSC®-certificaat hebben en dus duurzaam geproduceerd hout (kunnen) toepassen.

Aandacht bij inkoop van bouwmaterialen

Ook bij de inkoop is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo betrekken wij in zijn algemeenheid onze bouwmaterialen bij Raab Karcher Bouwstoffen, die een Greenworks-certificaat hebben en aan hen is de Lean and Green Award uitgereikt. Verder zijn de bedrijven waar wij beton inkopen gecertificeerd, zij bezitten het Certificaat C02-bewust.

Wij zijn ISO-gecertificeerd, VCA-gecertificeerd, een Erkend Opleidingsbedrijf en onze timmerfabriek werkt, naast ISO en VCA, onder Komo-certificaat. Bekijk alle certificaten online.

Bent u geïnteresseerd in onze projecten of heeft u zelf een project?
Neem dan contact met ons op!
Timmerfabriek Bramer B.V. Bouwbedrijf Donker B.V.